Pstrągarnia Pstrąg Ojcowski znajduje się w samym sercu doliny - Ojców 48. Tradycja hodowli pstrągów potokowych w regionie sięga lat 30. ubiegłego wieku. Pstrągarnia powstała w 1935 roku i jest jedną z pierwszych tego rodzaju w okolicy. W 2014 roku przeznaczone do naturalizacji stawy wydzierżawiła Magda Węgiel wraz z córką Agnieszką Sendor. Dzięki zaangażowaniu właścicieli udało się przywrócić świetność hodowli pstrąga potokowego, a także stworzyć doskonałe miejsce do wypoczynku, relaksu oraz doznań kulinarnych. Lokal serwuje pstrągi wędzone i grillowane. Specjalnością jest Pstrąg Ojcowski wędzony naturalnie na drewnie bukowym bez dodatku konserwantów.
Strona internetowa | Ilość ocen | Ocena |
---|---|---|
3107 | 4.7 / 5 | |
tripadvisor | 114 | 4.5 / 5 |
Poniedziałek | - |
Wtorek | - |
Środa | - |
Czwartek | - |
Piątek | - |
Sobota |
11:00–17:00 |
Niedziela |
11:00–17:00 |