Naturalne lody rzemieślnicze od 1966 roku serwowane są z powodzeniem w Cafe Traugutta Mariola w Gdyni. Firma ta została założona przez Józefa Ruszczyka, był to rezultat realizacji jego marzeń i pasji do produkowania jak najlepszych lodów. Firma od początku swojego istnienia stara się wytwarzać jak najlepszej jakości lody z produktów jak najmniej przetworzonych, czyli naturalne jak to tylko możliwe, bez dodawania sztucznych barwników, aromatów, konserwantów itp. Zakład produkcyjny zużywa tylko i wyłącznie prawdziwe mleko, śmietanę, jaja oraz owoce sezonowe i orzechy. Wszystkie produkty i surowce pochodzą od wypróbowanych, renomowanych lokalnych dostawców. Lody produkowane są w oparciu o własną, oryginalną recepturę opracowaną przez założyciela firmy.
Strona internetowa | Ilość ocen | Ocena |
---|---|---|
119 | 4.7 / 5 | |
tripadvisor | 29 | 4.0 / 5 |
zumi | 1 | 5.0 / 5 |